Vajon “miről álmodik a Lány?” Avagy az eljegyzési gyűrű “kör”kérdése!

Ahogy korábban is írtuk, már ez is egyfajta párkapcsolati teszt… ismerjük-e a Kiválasztottunkat, ismerjük-e az ízlését, az elképzelését?

Hol is kezdjük a sort? A teljesség felsorolása nélkül…

Talán első körben azt kell eldöntened, akarod-e őrizni a hagyományokat. Vagyis osztod-e azt a nézetet, miszerint a lánykéréskor a Kiválasztott ujjára fel kell kerülnie az eljegyzési gyűrűnek, vagy eltérsz ettől a hagyománytól és közösen választjátok ki azt. Esetleg egy családi ereklyéként őrzött ékszer lesz a gyűrű, vagy egy új?

Egy sor kérdés megkönnyíti, vagy inkább megnehezíti a gyűrűválasztást?!

-bátran meglepheted-e az általad választott gyűrűvel vagy a naplójában őrzi a vágyott eljegyzési gyűrű  újságból kivágott fotóját?

-gyűrűméret? (Nézz körül az ékszeres ládikájában, vagy ha éjszaka leveszi a napi használatos gyűrűjét végy róla méretet!) A boltokban általában utólag tudják alakítani a gyűrűt. Érdemes a vásárlásnál rákérdezni, hogy “A” gyűrű formája, fazonja, anyaga lehetővé teszi-e az utólagos méretállítást!

-anyag: legyen nemesfém, arany, ezüst, platina? Vagy valami szokatlanabb, pl. fa, wolfram, nikkel, porcelán, csont? Vagy ezek kombinációja?

-azonos ujjon, vagy másik kéz ujján kívánja-e a leendő Ara hordani az eljegyzési és a jegygyűrűt? Ez szintén olyan információ, ami a fazont és a formát is meghatározza.

-fazon: egyköves szoliter, három-öt köves, egy kő kicsi kövekkel, esetleg band ring

-szín: klasszikus sárga, rózsa, fehér arany, fekete, fehér… vagy egy ötvözet által alkotott különleges szín, illetve ezek kombinációja?

-kő: drágakő: gyémánt, zafír, rubin, smaragd… vagy egyéb típusú kő, mint például a cirkon…

-kő forma: kerek briliáns, princess, ovál, csepp, marquise, szív, smaragd, asscher,radiant, fancy csiszolás

Ha mindez nem elég… a boltokban mutatnak különböző tisztaságú és színű drágaköveket.

A gyűrű kapcsán talán csak a pénztárca szab határt, mert a képzelet már itt sem akadály!

A kérdések után egy kis szösszenet, ami további segítséget nyújthat. Pálffy István 222 szó az illemről című könyvében az alábbiak olvashatóak:

“A gyűrű belső felére az eljegyzési dátum és a jegyes neve kerülhet. Ezeket a gyűrűket megkülönböztetve a bal kéz gyűrűsujján hordják. Ősi hiedelem szerint ezen az ujjon található egy ér, amely közvetlenül a szívig fut.

Az eljegyzési gyűrű mindig köves gyűrű legyen, nem úgy minta a jegygyűrű. A gyémánt még mindig a legnépszerűbb és legalkalmasabb választás, mivel a tartósságot és tisztaságot jelképezi. Ritka értékes, praktikus tulajdonsága, hogy a brill minden ruhával harmonizál.”

Bevezetőnek, gondolatébresztőnek talán ennyi elég is…

Irány a bolt vagy az ötvösműhely!

Ha úgy érzed, az eljegyzési gyűrű kiválasztásában tanácsra van szükséged, szakértőink segítségével is rendelkezésre állunk! Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Idézet: Pálffy, 2003,42 p.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció