Esküvő áldott állapotban!

Kedves Olvasónk!

Egy olyan témát szeretnénk feszegetni, ami manapság szerintünk már nem tabutéma, és ahogy talán Ti is tapasztaljátok, egyre többször előforduló jelenség. Azt gondoltuk, az a hiteles, ha olyanokat kérdezünk meg, akik a kisbabájukkal a pocakjukban mondták ki a boldogító IGENT!

Évi és Klári voltak a segítségünkre, akiknek ezúton is köszönjük, hogy megosztották velünk az élményeiket és hasznos tanácsaikat!

A két történet olyan kerekre sikeredett, hogy két külön bejegyzésben olvashatjátok azokat!

Az 1. részben Kláriék történetét szeretnénk Veletek megosztani.

            

-lánykérés vagy az esküvő szervezezés előtt, vagy mindezek után tudtátok meg, hogy várandósok vagytok? 

A mi esetünkben előbb tudtuk meg, hogy kisbabánk lesz, és csak ezt követően kezdtük el szervezni az esküvőt. A nem hivatalos lánykérés filmnézés közben történt, amikor megkérdeztem, hogy „nem gondolod, ha már ez így alakult, hogy el kellene venned?” A hivatalos lánykérés azért meglepetés lett, és tényleg csak nekem volt ilyen. ☺ A pesti víztorony tetején történt a lánykérés, kettesben, csodálatos kilátással, és a gyűrűt egy babazokniban adta át, nagyon megható és romantikus volt.

-hogyan és kinek mondtátok el? 

A kisbabánk érkezését én nagyon kétségbeesve fogadtam, de a párom megnyugtatott, hogy minden rendben lesz. Első körben a szüleinknek mondtuk el, utána amikor megvolt az első vizsgálat, akkor a szűk baráti körnek is elmondtuk, és a nagy család is értesült a hírről.

-szülők hogyan fogadták? 

Párom Édesanyja nagyon jól fogadta, és nagyon várta az unoka érkezését. Az én szüleim kevésbé örültek. Mindkettőnk szüleinél az első unokáról volt szó. Anyukám csak annyit tudott mondani, hogy ő még nagyon fiatal és nem akar még nagymama lenni. Apukám reakciója az volt, hogy most már akkor házasodjunk össze.

-násznéppel tudattátok előre? 

A lánykérés után elkezdtem szervezni az esküvőt. Mi csak két tanús anyakönyvvezető előtti papírozásra gondoltunk. Semmi felhajtásra, pláne nem hetedhét országra szóló lakodalomra, hiszen fontosabb volt kisfiunk érkezése. Ezért a násznép beavatásáról szó sem volt, hiszen nem akartunk esküvőt. De a családom közbe szólt. Mivel vidéki vagyok, a hagyományokhoz híven, Anyukámék nagy, vidéki lagzit szerettek volna. Ekkor még mindig csak a két tanús verzió jöhetett szóba, és Budapesten. A pesti rokonaim viszont kijelentették, hogy ha emellett a verzió mellett döntünk, ők mindenképp eljönnek. Így kompromisszumot kellett kötnünk. Tehát a násznép a mi esetünkben hamarabb értesült a baba érkezéséről, mint az esküvőnkről.

-nőgyógyász mit javasolt? 

Mivel az esküvőnk a második trimeszterben volt, az orvosom is megerősített, hogy ez a legjobb időpont az egybekelésre.

-melyik hónapban volt az esküvőtök? A hónap bírt-e valami sajátossággal pl: nagy meleg, eső, hideg…

Az esküvőnk május 8-án volt, a fagyi világnapján. Szerintem a május a legszerencsésebb hónap az esküvőre, minden zöld, virágos, az idő kellemes, se nem meleg, se nem hideg. Egyedül az esőtől tartottunk, de szerencsére a mi napunkat elkerülte.

-ha volt ilyen, hogyan készültetek rá? Egyáltalán tudtatok-e készülni? 

Az esőre nem lehet felkészülni, maximum esernyővel. A fényképek miatt izgultunk kicsit, hogy elég jól sikerüljenek. De profi fotóssal volt dolgunk, így annak ellenére, hogy felhős idő volt, a képek nagyon jók lettek.

-hányadik hónapban voltatok az esküvő napján? A szülést aztán befolyásolta valahogy a muri?

Az esküvő napján az 5. hónapban voltam. Mivel elég kis esküvőnk volt, ezért a kisfiunk érkezését nem befolyásolta ez a nap.

-milyen típusú esküvőtök volt (létszám, buli/vacsora…) ?

Miután sikerült kompromisszumot kötni a szülőkkel és a rokonokkal egy 50 fős májusi esküvőt hoztunk össze. A szűk rokonság, és többségében a barátok voltak jelen. A hagyományoktól eltérően, és mivel a férjemnek elég kevés rokona van a keresztszülők helyett, a barátaink voltak a tanúk. Nem volt szülőköszöntés, nem volt szülők általi bevonulás, csak egy egyszerű polgári szertartás, ahol az anyakönyvvezető gyönyörű beszédet mondott. Ezt követően a Polgármesteri Hivatal előtti parkban mindenkit lefotóztattunk, majd a násznépet szélnek eresztettük. A barátaink unszolására, egy vacsorára ültünk össze este, ahol beszélgettünk és nevettünk, ahogy minden ilyen alkalommal, csak az esküvői torta volt az extra, na meg az alkalom.

-szervezésben milyen nehézségeitek voltak? Okozott ez a más állapot valami extra igényt?

Ami nagyon megnehezítette a dolgom, hogy nagyon rövid időm volt a szervezésre. Emellett volt egy csomó orvosi vizsgálat, amit közbe kellett iktatni. Szerencsére a barátnőim nagyon sokat segítettek. És végül minden megvolt a nagy napra. Extra kihívást talán csak a ruha okozott. Nem tudtam, hogy mekkorát fog nőni a pocakom, ezért mindenképp kismama menyasszonyi ruhát szerettem volna, aminek a beszerzése nem volt egyszerű.

-kellett valami extra biztosítás?

Az extra biztosítást a vízálló smink jelentette, mivel a hormonváltozás miatt a nagy napon szinte mindenen elpityeredtem. Az anyakönyvvezető beszédétől, attól, hogy mennyi mindenki volt kíváncsi ránk, a jókívánságoktól, a sok segítségtől, amit kaptunk.

-mi legyen egy kismama Ara táskájában? 

Nekem rengeteg zsebkendő volt a táskámban, és egy kis cukorka, hogy ha nagyon megéheznék legyen mivel túlélni.

Néhány villámkérdés, Ti melyiket választottátok és miért?

RUHA

saját/bérelt? Saját ruhám volt.

varratott/ készen vásárolt? Varrattam.

testhez álló/bő? Mell alatt bővült a ruhám.

Miért ezt választottad? Mivel nem tudtam, hogy mekkorát fog nőni a pocakom a nagy napra, ezért mindenképp olyat szerettem volna, amibe biztosan beleférek. Fontos szempont volt nekem, hogy egyszerű legyen a ruha, hiszen az esküvőnk is nagyon egyszerű volt.

CIPŐ

magassarkú/lapos? Az én cipőmnek volt sarka. Nem tűsarok, de nem is 2 centis.

Miért ezt választottad? Ez a cipő volt, ami legjobban tetszett a boltban. ☺

FEHÉRNEMŰ

bugyi-melltartó-harisnya? Kényelmes legyen, – harisnya a pocak miatt nálam nem volt nyerő. Nekem combfixem volt.

Mit javasoltok? A javaslatom, hogy nem sokkal az esküvő előtt legyen megvásárolva, mivel a terhesség alatt a kismama méretei gyorsan változnak. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen, és jól érezd benne magad.

ÉKSZER

igen/nem: Igen!!

Mi az, ami különösen emlékezetes volt a Nagy Napon?

Nekünk a nászút, amit ajándékba kaptunk a barátainktól. Mivel mindenki lelkére kötöttük, hogy nem kérünk ajándékot, ez egy olyan meglepetés volt, amin ismét elpityeredtem, hiszen mindenkitől azt kértük, hogy inkább majd a babának vegyenek valamit abból a pénzből, amit nekünk szántak.

Még valami egyéb, amit a pocakos Menyasszonyoknak üzennétek? 

Pocakos esküvő, hajrá. A lényeg a vízálló smink és hogy a nagy nap olyan legyen, amire mindig emlékezhetsz.

                                                                                         

Ahányszor végigolvassuk a válaszokat, mély tiszteletet érzünk a várandós Menyasszonyok iránt!

Hamarosan Éviék hasonlóan megkapó történetét is olvashatjátok!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció