Esküvő áldott állapotban, Éviék története!

Kedves Olvasóink!

Ahogy korábban jeleztük, szeretnénk ezt az érdekes témát folytatni, mégpedig Éviék történetével!

Biztosak vagyunk abban, hogy ezt az olvasmányt is lebilincselőnek fogod találni! A tanulságot már most is összefoglalnám… nem kell kétségbe esni, ha már az esküvő szervezése közben érkezik a Picúr! Erre itt a jó példa 🙂

-lánykérés vagy az esküvő szervezés előtt, vagy mindezek után tudtátok meg, hogy várandósok vagytok?

Közben 🙂

A lánykérés után fél évvel kitűztük az esküvőnk időpontját és meg is kezdtük a szervezést. Ekkor még nem voltam állapotos. Ebben az időszakban több olyan dolog is volt, aminek pár hónapon belül pont került a végére (épp a 2. diplomám megszerzésén munkálkodtam, emellett pár hét volt egy nagy projektem lezárásáig a munkahelyemen) és közben esküvő lázban égtem. Elég húzós szakasz volt és alapvetően úgy voltunk vele, hogy bármikor jöhet a csöppség. Arra nem számítottunk, hogy rögtön az első alkalom után megfogan a kislányunk, így az államvizsgámra már úgy mentem, hogy a pocakomban volt Zoé és mire elérkezett az esküvőnk napja, már 6 hónapos terhes voltam.

-hogyan és kinek mondtátok el?

Az első 3 hónapban senki nem tudta, de amint túl voltunk a 12. hetes genetikai UH-n, elmondtuk családunknak és utána a barátainknak is.

-szülők hogyan fogadták?

Zoé az első unoka a családban, így mindenki nagy izgalommal várta.

-násznéppel tudattátok előre?

Igen, mindenki tudta.

-nőgyógyász mit javasolt?

Mindenki féltett, természetesen az orvosom is, de mivel végig fegyelmezett kismama voltam, mindent betartottam korábban is, amit mondott/kért, tudta, hogy nem lesz gond.

-melyik hónapban volt az esküvőtök? A hónap bírt-e valami sajátossággal pl: nagy meleg, eső, hideg…

Június 23-án volt az esküvőnk, nagyon meleg volt.

-ha volt ilyen, hogyan készültetek rá? Egyáltalán tudtatok-e készülni?

Sok-sok vízzel készültünk, vízparton volt a szertartás és a lagzi is, szóval a helyszín miatt kicsit hűvösebb volt. A benti részen ment a klíma is.

-hányadik hónapban voltatok az esküvő napján? A szülést aztán befolyásolta valahogy a muri?

6. hónapban voltunk, semmiben nem befolyásolta az esküvő a szülést. A kislányunk 2 nappal korábban érkezett a kiírt dátumhoz képest.

milyen típusú esküvőtök volt (létszám, buli/vacsora…)

Mindig is szűk körű, kis létszámú esküvőt álmodtunk meg magunknak, 40 fős volt a násznép. Vacsora és hajnalig tartó buli is volt. 🙂

-szervezésben milyen nehézségeitek voltak? Okozott ez a más állapot valami extra igényt?

Alapvetően semmi nehézségbe nem ütköztünk. Az egyetlen dolog, amit újra kellett gondolni, az a menyasszonyi ruhám volt, ugyanis, amit korábban lefoglaltam (amikor még nem voltam terhes), abban már nem fért volna el a pocakom. Nagyon rugalmasak voltak a szalonban. Adtak egy „próba pocakot”, amit rám rögzítettek és azzal próbálgattam a ruhákat.

-kellett valami extra biztosítás?

Nem volt extra biztosítás. Mindenki nagyon figyelt rám, próbáltak kímélni mindenféle szempontból.

-mi legyen egy kismama Ara táskájában?

Alapvetően ugyanaz, mint egy átlagos menyasszony táskájában, de ha konkretizálnom kellene: sok víz, zsebkendő, frissítő kendő, smink.

Néhány villámkérdés, Ti melyiket választottátok és miért?

RUHA

saját/bérelt? Béreltem az Organza Szalonból

varratott/ készen vásárolt? Készen volt, nem varrták. Az adott év egyik legnépszerűbb modellje volt.

testhez álló/bő? Alapvetően egy testhez álló, sellő fazonú ruhám volt. Eggyel nagyobb számú, mint amit egyébként viseltem volna, és ezt igazították rám úgy, hogy bizonyos részeken passzoljon, bizonyos részeken pedig kevésbé tapadjon rám.

Miért ezt választottad: Szerettem volna nőies lenni, így mindkét ruhámhoz kb. 10 cm magas sarkú szandált választottam. Persze a buli közepén már mezítláb voltam.

CIPŐ

magassarkú/lapos? Magassarkú!

FEHÉRNEMŰ

bugyi-melltartó-harisnya? Alkalomhoz illő, kényelmes bugyit és melltartót viseltem. Harisnya nem volt rajtam, de nem is tudtam volna elviselni magamon abban a nagy melegben.

ÉKSZER 

igen/nem

Én nem viseltem ékszert, szerintem a menyasszonyi ruha elég különleges önmagában és amúgy is a „kevesebb néha több” elvet vallom mindig.

Mi az, ami különösen emlékezetes volt a Nagy Napon?

Én az egész ceremóniát végig pityeregtem. Nagyon megható szöveget mondott az anyakönyvvezető és egyébként is dúltak bennem a hormonok. Nem tudok kiemelni egy dolgot, az egész nap tökéletes és emlékezetes volt számunkra. Mindenki ott volt, akivel szerettünk volna együtt ünnepelni.

Még valami egyéb, amit a pocakos Menyasszonyoknak üzennétek?

Amellett, hogy nagyon vigyázzanak magukra, próbálják tényleg megélni az egész napot, hisz nem lesz több ilyen az életben. Ha nem lett volna szembetűnő, hogy kisbabát várok, senki nem mondta volna meg rólam, mert én ugyanúgy pörögtem, jöttem-mentem, mulattam hajnali 4-ig, mint bárki más. Mindenki mondta, hogy pihenjek, de én nem akartam a sarokban ülni és nem bántam meg. Végig nagyon jól viseltem a terhességet, vigyáztam magamra, de tény, hogy nagyon elfáradtam az este végére.

Ez volt életem 2. legjobb napja. Az első pedig az, amikor 3 hónap múlva világra hoztam a makk egészséges és gyönyörű kislányunkat. 🙂

 

Évi elmondott Nektek minden hasznos tippet!

Élj! Ünnepelj! Az Esküvőtök napja a Ti napotok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció