Sátrat fel!

A minap talált rá a férjem egy érdekes cikkre az Építészfórumon. Egyből gondolt is rám:-)

És tényleg… már a címe “Bádogsátor a kert végében” és a nyitóképe is felkeltette az érdeklődésemet.

A cikk bemutat egy különleges pavilont, ami egy sátorforma. A magyar tervezőt, Buday Zsoltot a Buenos Airesben található Faena Hotel uszodája melletti bárépület ihletette. Ez az épület Philippe Starck designer munkája.

Íme néhány kép az építményről, ami belülről se semmi:

A teljes cikk, ahol további gyönyörű képeket találhattok: http://epiteszforum.hu/badogsator-a-kert-vegeben

Ez a téma gondolatok sorát indította el bennem, főleg ha kinézek az ablakon és azt látom, hogy ismét beborult az ég, és 5 percen belül esni fog. Úgy gondolom, a sátras téma a 2018-as nyár szeszélyes, záporos-zivataros időjárását nézve nagyon időszerű és aktuális, hiszen egyre többen választanak szabadtéri esküvőt/ lakodalmat. Ha megépíttetjük, az ÁLOM esküvő be is van biztosítva. Fedett teret tudunk teremteni egy romantikus, hangulatos esküvői helyszínhez. 

Nemrég voltunk barátainkkal a Mátrában, ahol találtunk is egy gyönyörű területet, ami akár egy esküvő helyszíne is lehetne. Mi áll rendelkezésünkre ott? Mesés környezet esküvőre alkalmas épület nélkül. Azt hiszem, a képek magukért beszélnek, már csak a sátrat kell odaképzelnetek! Nekünk sikerült… 🙂

Ez itt 2018… már nem gyerekkorunk katonai sátras lagzijára kell gondolnunk. Kislány koromban, nagyon sok olyan esküvőn voltam, ahol az udvarban felállítottak egy óriási katonai sátrat, a rokonok és a falu népe hozta az asztalokat, székeket, abroszt, terítéket, sőt még a levesbe való tyúkot is. A „leegyszerűsített “ teljes rokonságot és a falu népét felvonultató esküvők eltűntek vagy megritkultak. Nagyobb hangsúlyt kapott, hogy hol és milyen dekorációval, színharmóniával, csak közeli családtagokkal és barátokkal legyenek megtartva az esküvők.

(Persze mindig vannak kivételek. 🙂 )

Az idők változtak, de a sátrak megmaradtak! 

Felhasználásuk sokrétű. Lehet csak kiegészítőnek használni, de ma már van néhány olyan hely/helyszín, ami kimondottan egy fixen telepített “sátrat” biztosít.

Ha  nem fix sátras helyszínetek van, hanem a bérlés mellett döntötök, az esküvői sátrak kínálata manapság már nagyon széles. A legegyszerűbbtől a legkomplexebbig mindennel lehet találkozni, 40 m2-től akár 2000m2-területű sátrakat is lehet bérelni.

A ponyva anyaga is különböző lehet, fehér ponyva (Airtex), fehér vízlepergető, pvc bevonatú poliészter szövet, nehezenéghető, vízhatlan, rendelhető teli és ablakos kivitelben is. A sátorhoz gyári padlózat, valamint igény esetén szőnyegezés is bérelhető. A sátor alapvilágítást tartalmaz, igény esetén csillár is bérelhető. Tudnak bele fűtést, hűtést telepíteni, az egyéb bútorokról és kiegészítőkről még nem is beszélve…

Ha a bejegyzésünk kapcsán a sátras megoldás felkeltette az érdeklődéseteket, az interneten az alábbi keresőszavak begépelésével tájékozódhattok: esküvői sátor, rendezvénysátor, pagoda, party sátor, csillagsátor…

Azt gondoljuk, ha megvan a helyszín, bátran vágjatok bele!

Forduljatok hozzánk bizalommal, mi segítünk az esküvői tervezésben, készülődésben, engedélyek beszerzésében. Kiajánljuk a Partnereket, megtervezzük, kivitelezzük a dekorációt és igény szerint a teljes esküvőn ott leszünk háttértámogatónak Budapesten és vidéken egyaránt.

 

Forrás: A képek és a hivatkozások a B’rent Kft., az Építészfórum és Buday Zsolt hozzájárulásával kerültek a bejegyzésünkbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció