Szemüveges menyasszony – ahogy a sminkes látja

Üdvözlök minden kedves menyasszonyt, aki az EgyKisFlanc hasznos tippeiből szemezget! Én Szöllősi Heni vagyok, professzionális sminkes, a csapat egyik megbízott sminkese.

A lányok egy érdekes témát vetettek fel, amiben megpróbálok hasznos tanácsokat adni. Ez pedig a szemüveges menyasszonyok sminkje.

Mivel jómagam is szemüveges vagyok, így abszolút értem a kérdés fontosságát.

Véleményem szerint két típusú szemüveges ember létezik, így persze menyasszony is. Aki kiegészítőként viseli, és hangsúlyozza a szemüvegét, és aki inkább szükséges eszközként a lehető legláthatatlanabb keretet szereti, vagy inkább kontaktlencsét hord. Szerintem ez az alapja a döntésnek, hogy szemüvegben, vagy anélkül szeretné valaki az igent kimondani.

Ha valaki a kontaktlencse mellett dönt, annak a nagy napon sem lesz furcsa, hogy nincs rajta a szemüveg, mert máskor is élt ezzel a lehetőséggel, így ismeri és szereti az arcát így is.

Én azt javaslom, hogy tényleg csak akkor döntsön egy menyasszony kontaktlencse mellett, ha az számára (és persze a vőlegény számára is) egy megszokott viselet. Így az esküvői képeken nem egy idegen fog visszanézni ránk, hanem tényleg önmagunk.

Teljesen más, ha a menyasszony a mindennapokban egy hangsúlyos keretet hord, ami része az arcának. Ebben az esetben a ruha és a kiegészítők megválasztásától kezdve a sminkig a harmónia a legfontosabb. Egyértelműen ott a helye a szemüvegnek a nagy napon is. Szemüvegesként úgy fogalmaznék, hogy meztelenné válna az arc, és eltűnné a karakter, ha megválnál tőle.

Én sminkesként mindenképpen azt javaslom, hogy a nagy napon ne másmilyen akarj lenni, hanem a legtündökölőbb önmagad!

Természetesen az is egy út, hogy erre az alkalomra választasz egy új keretet, ami esetleg kevésbé hangsúlyos, vagy pont, hogy kihangsúlyozza az esküvőd stílusát. Úgy is kell valami új! 😉

Részemről nyilván nagyobb körültekintést igényel egy szemüveges menyasszony sminkje. (Mivel jómagam is hangsúlyos keretet hordok, és szoktam magam sminkelni, így tudom, mi az, ami működik, és mi az, ami nem.)

Legfontosabb mégis, hogy felmérjük az összképet: a ruha stílusa, színe, a haj stílusa, a menyasszony személyisége. Ezért van a próbasmink. Ez eddig ugyanaz, mint egy nem szemüveges menyasszony esetében. Emellé fontos tudnom, látnom, hogy közel, vagy távollátó a hölgy, hiszen ennek függvényében a szemüveg nagyítja, vagy kicsinyíti a szemet.

Ezek ismeretében a smink lehet erőteljesebb, vagy naturális is. Mindkettő jól mutat egy szép keret mögött, ebben tényleg a menyasszony igénye a döntő.

Nyilván az esküvőjén a többség inkább szemhangsúlyos sminket szeretne, ebben az esetben azért a keret formáját is illik figyelembe vennem, hogy a végeredmény jól mutasson.

Színek tekintetében én a természetesség híve vagyok, csak akkor szoktam színes szemsminkben gondolkodni, ha valakitől eleve nem áll messze ez a vonal, illetve ha a dekoráció szinte megkívánja. Pl. egy retro stílusú keretben benne van a lehetőség egy pinup girl stílusú menyasszonyi smink elkészítésének, ha esetleg a menyasszony eleve tematikus esküvőben gondolkodik.

Szerintem egy szuper keret inkább különlegessé teszi a menyasszonyt, eleve bátrabb sminket feltételez. Például egy élénkebb száj is szóba jöhet a megszokott nude helyett.

A végeredményt ugye a képeken látjuk, így a jó smink mellett a fotós ügyessége is döntő. Tehát javaslom, hogy konzultálj erről külön a választott fotóssal. Ő fogja tudni kezelni a tükröződéseket, hogy tényleg a szemed látszódjon a képeken, ne pedig a szemüveged.

Az egyetlen „nem javaslom” az a fényre sötétedő szemüveg, mert amögött tényleg eltűnik a szem.

Ha tudod, akkor a nagy napon ne ebben legyél!

Jómagam is példa lehetek, hiszen nemrég volt az esküvőm. Eszembe sem jutott, hogy levegyem, vagy leváltsam a keretet erre a napra. Inkább mindent ahhoz illően választottam, leginkább ösztönösen, nem tudatosan. Szerintem így van ezzel egy szemüveges, a keret állandó kiegészítője, amihez minden mást igazít.

Összefoglalva, ne féljetek a szemüveg nem fog elrontani semmit! Csakis a harmóniára kell törekedni, hogy minden passzoljon mindenhez. Sminkesként nekem az a dolgom, hogy a legragyogóbb énedet hozzam ki belőled, és ebben nem lehet akadály a szemüveg! Lehetőségként kezeld, ne akadályként! 

Remélem, segítettem nektek a döntésben ezzel a par ötlettel, tanáccsal! 🙂

Szeretettel,

Heni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció