Valentin napi ajándék újragondolva!

A Valentin nap egy újabb olyan jeles, jelzett nap, amikor figyelem irányul a szerelemre, szeretetre. Szeretnénk Nektek egy olyan különleges és kreatív ajándékot ajánlani, ami tényleg egy életre szól!
Ajándékozzatok Prepare/Enrich párkapcsolati tesztet!


Amit ajánlunk, az nem egy klasszikus, vallásos jegyesoktatás, és nem csak házasságra készülő, hanem már házasságban élő pároknak is szól. Szakértőnk, Varga Szilvia szavait idézve: “A Prepare/Enrich tesztet már 4.5 millió pár töltötte ki világszerte. Felkészít a rózsaszín köd utáni időkre. Lehetőséget kaphattok ezáltal arra, hogy időben felfedezzétek kapcsolatotok erejét és fejlesztendő területeit. A házasulandóknak megmutatja, hogy
fontos párkapcsolati területeken mennyire hasonlóan vagy különbözően gondolkoznak. “

Varga Szilvia, családi mediátor, coach, empatikus kommunikáció szakértőt és a tesztet szeretnénk bemutatni.

Kérlek mondj néhány szót a Prepare/Enrich tesztről!
A PREPARE/ENRICH (Felkészítés/Gazdagítás) egy párkapcsolati diagnosztikai és tanácsadói csomag, amelyet házasulandó, házas és együtt élő párok részére dolgozott ki Prof. Dr. David H. Olson, a Minnesotai Egyetem Családszociológiai Tanszékének professzora. A célja az volt, hogy létrehozzon egy szabványosított rendszert, amely ötvözi a legfontosabb pár- és családterápiás kutatások eredményeit. A folyamatos kutatásoknak és a növekvő adatbázisnak köszönhetően a PREPARE/ENRICH mára egyedülálló statisztikai háttérrel rendelkezik.
A közel 200 kérdésből álló teszt felszínre hozza a párkapcsolat erősségeit és növekedési területeit: a személyiség, a kommunikáció, a konfliktuskezelés, a pénzügyek, a szabadidő, a szexualitás, a gyerekvállalás/gyereknevelés és szülői szerep, a család és barátok, a női/férfi szerepértelmezés, a lelkiség, a világnézet, az értékrend terén.

Hogyan ismerkedtél meg a már említett teszttel?
Amióta segítőként dolgozom, foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan lehetne tudatosabban felkészülni egy házasságra? Hogyan lehetne a legkevésbé tudatos, leginkább érzelmekkel elvakított időszakban, azaz a szerelem, a lánykérés, az esküvő időszakában felkészülni arra, amit majd akkor látunk a kapcsolatról, a párunkról, mikor már nem csak az érzelmeink vezérelnek? Hogyan óvható meg egy párkapcsolat attól, hogy bekövetkezzen a „rózsaszín köd” után a csalódások, viták időszaka, vagy akár a ma oly gyakori válás. Aktívan kerestem a megoldást erre, és így találtam rá a Prepare/Enrich tesztre.

A teszt kitöltése után mi a következő lépés?
A tesztet papír alapon szoktam kitöltetni a párral, a válaszok anonim módon kerülnek továbbításra a központ felé, ahol számítógépes értékelés történik. Az eredmény 1-1.5 hét alatt érkezik meg hozzám egy vaskos kiértékelés formájában, amelyet a párral együtt beszélünk meg egy másfél-két órás
beszélgetés során. Majd együtt egyezünk meg abban, mely területeken szükséges még segítség, és hány alkalommal találkozunk még.

Hol és ki elemzi ki a tesztet?
Az elemzés a Prepare/Enrich amerikai (minnesotai) központjában, számítógépek segítségével, anonim módon kerül kiértékelésre.

Mindenki hozzájuthat az elemzéshez?
Az eredményt csak a tanácsadó kaphatja meg, mivel az abban található eredmények félreértelmezhetők lehetnek a szakértő segítsége nélkül, és akár konfliktushoz vezethet a párok között. Ha a pár átbeszélte a kapott eredményeket a tanácsadóval, akkor már természetesen minden információval tisztában lesz, ami a párkapcsolat vizsgált területeit érinti, tehát megismeri a teszt eredményét.

Mi a szereped a folyamatban?
Segítek értelmezni a kapott eredményeket, és megállapítani az összefüggéseket az egyes párkapcsolati területek, problémák között ill. a pár származási családja, személyiségjegyei, otthonról hozott mintái között. Emellett megoldást, gyakorlatokat is adok a pároknak ahhoz, hogy a
fejlesztendő területeken eredményeket, javulást érjenek el. Egy gyakorlati munkafüzetet is kapnak a párok, a feladatokat együtt értelmezzük, majd az eredményeket, megoldásokat megbeszéljük, és segítek, ha elakadtak valamely területen.

Mivel fordulhatnak hozzád a jegyespárok, házaspárok?
A teszt segíthet minden párkapcsolati fázisban: még házasság előtt, a gyerekekkel együtt élő házasoknak, mozaik családként élő pároknak és a felnőtt vagy kirepülőben lévő gyerekekkel (vagy már nélkülük) élő pároknak. Használható „megelőzésre” és „gyógyításra” is. Azaz a pár fel tud készülni arra, hogy mely területeken lehetnek együttélésük során nehézségek, már a gyerekek születése előtt tud adni megoldást, tanácsot arra a tipikusan nehéz helyzetre, mikor megérkeznek a gyerekek és a párnak sokkal kevesebb ideje lesz egymásra. De kialakult párkapcsolati problémák, válsághelyzetek, válás közeli állapot esetén is használható, hiszen diagnosztizálja, hogy mely
területeken van szükség a konfliktusok megoldására, és mely területek működnek jól, amelyekre érdemes (arany)tartalékként támaszkodni.

Hogyan lehet tanácsadásra időpontot kérni?
Telefonon, e-mailben vagy Facebook üzenetben, ill. a honlapomon kitöltött űrlap segítségével.

Milyen költségei vannak a tesztnek?
A teszt költsége 7.500 Ft/pár, a másfél órás tanácsadás pedig 15.000 Ft/alkalom. Hogy mennyi alkalomra van szükség, az a teszt eredményeitől és a pár igényeitől függ, és velük egyeztetve tervezzük meg a tanácsadási folyamatot, gyakoriságot, ill. annak tartalmát.

 

A Valentin napi meglepetéshez és a jövőbeni esküvőtökhöz, boldog párkapcsolatotokhoz hozzájárulva Szilvivel közösen szeretnénk meglepni Titeket!  🙂 Az első jelentkező, aki Szilvinél februárban az EgyKisFlanc-ra hivatkozik, ajándékba kapja a Prepare/Enrich tesztet és csupán Szilvi kiértékelő konzultációját kell kifizetnie!

 

A PREPARE/ENRICH (www.prepare-enrich.com) magyarországi képviselője a Ketten Együtt Házassági Műhely (www.kettenegyutt.hu) A tesztet csak itt képzett   tanácsadók használhatják!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció