BRIDE DAY nap – élesben

Fogadjátok szeretettel Petra élménybeszámolóját…

Képeken szereplő szolgáltatók (balról jobbra haladva):
Huszka Ági stílustanácsadó, Classy – Budapest Mozgó Manikűr Szalonja, Melinda Hairstyle,
Makeuploverhajni, ARYEN – Tolnay Adrienn ruhatervező, Bohém Szerelem esküvő videó

Fotók: MobilivePhoto
Helyszín: Studio S-LUX
Hajdíszek: Marta Meisels Jewelry
Szervező: EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció

Amikor Kriszti és Anett felfestette, hogy az esküvői felkészítő projektnap reggel 9-től délután 4-ig tart majd, először el sem tudtam képzelni, hogy ezt az időt tényleg ki fogjuk tölteni. A hangulat viszont olyan jó volt, hogy 1 órát végül csúsztunk is: az előre gondosan megtervezett ütemezésben rögtönöztünk egy mini esküvői kerekasztalt, ahol 9 fantasztikus nőtől kaptam jótanácsokat a nagy nap előttre, közbenre és utánra is.

Első körben, egy kicsit lentebb ezeket a tanácsokat szeretném megosztani veletek, továbbadni, beleszőve előzetesen néhány tapasztalat-morzsát a projektnapról. 

Résztvevők:

Mindenkiről külön is fogok  írni, méghozzá azért, mert tudom mennyire nagy kincs a valós, elérhető vélemény egy menyasszonynak – én is mindent és mindenkit guglizok. 🙂

Ez valószínűleg abból a megalapozott ösztönből származhat, hogy az esküvőszervezés annyira sok apró-cseprő kis mozdulatból, milliárdnyi elintézni valóból áll, hogy az ember minimum utána olvas. Vagyis… Legjellemzőbb esetben igazából javarészt eddig jutunk mi, menyasszonyok. Kiolvassuk a fél internetet, visszalapozzuk az értékeléseket, aztán reménykedünk, hogy az online olvasottak igazak. 

Nyilván van, akinek minden flottul megy, és elképzelni sem tudja, hogy végül meggondolja magát bármivel kapcsolatban. Én is tökre így voltam vele, aztán kipróbálva a dolgokat annyi mindenre lett jobb tervem, hogy nagyon erős túlzással már csak abban voltam biztos a végére, hogy hozzámegyek Ricsihez. 🙂 De a ruhát, a programot, az ütemezést, és még sok mást is módosítani fogok még. 

Az élet viszont azért nem egy napból áll, erre aznap, ott, kilencen, már feleségként és/vagy anyaként is felhívták a figyelmem. Íme a tanácsok:

  • Utazzatok sokat, sőt rengeteget, amíg nincs gyerek! 

Ne tartson vissza, ha csak egy batyus kirándulásra van idő, vagy pénz. Minél több emlék van, annál több mindenből lehet majd estimese. 🙂

  • Tegyétek külön napra a kreatív fotózást az esküvőtől!

Egész nap fotóztunk és videóztunk, és őszintén, hogyha a készülődés és fotózás mellett még egy házasság is lett volna, nem tudom hogyan fértünk volna bele kényelmesen az időbe – illetve milyen képek születtek volna. Én gyorsan oldódom, de még így is érződött, hogy bele kell lazulni ebbe a szerepbe. Nem jó, ha azon kattogsz közben, hogy mindjárt menned kell, meg jaj, minek kell még beleférnie a napba.

  • Ne most változtass drasztikusan a hajadon!

Nekem kisebb mániám, hogy tartósan göndör legyen a hajam – tudom, akinek meg hullámos, az mindig egyenesíteni akar… 🙂 Tök jó lenne minden nap úgy felkelni, ahogy a képeken látszom, de erről Meli, a fodrász gyorsan lebeszélt. Ha nem sikerül akár egy vágás, festés, vagy göndörítés, azt 1 év alatt is nehéz teljesen rendbehozni…

  • Szervezz ki minden feladatot, amit csak lehet, hogy tudj lazítani! 

Először bulinak tűnhet, hogy te magad rendezd be és díszítsd ki a termet, de nem az. Már a projektnapon is annyi ide-oda pakolás volt előtte és közben, hogy mint éppen házasuló menyasszony biztos, hogyha meg is csinálom, elvette volna a fókuszomat arról, hogy igazán jól és elengedetten érezzem magam. Bízd a tanúkra, a szüleitekre, a rokonokra olyan dolgokat, amiket szerinted szívesen vállalnak, de az egész összefogását ne vállald magadra – arra ott van az esküvőszervező, aki ha a rokonok nem is, ők biztosan mindent elintéznek.

  • Használj olyan ékszereket, amik különlegesek, de máskor is jók lehetnek:

Ha már az áltagosnál magasabb kiadást áldozol ékszerekre, mint a mindennapokban, válassz jól variálható darabokat. A legtöbb Marta Meisels fülbevaló és hajdísz, amit a képeken láthatsz (majd), azok egy csinosabb irodai outfithez is tökéletesen illeszthetőek – a hajdíszek pedig különösen menő kiegészítői lehetnek egy fesztivál szettnek is! Nem mellesleg ezek az ékszerek különleges anyagokból készültek, mint a titán, nemesacélok, vagy a tungsten. Ui.: én azt hittem, hogy ezek nehezek és kényelmetlenek lesznek, de valójában abszolút könnyűek, és sokkal strapabíróbbak egy átlagos ékszernél. Időpontfoglalással személyesen is megnézhetitek ezeket a csodás darabokat a Blaha és az Oktogon közötti Ékítőékszerek boltban – vannak karikagyűrűk is!

És végül az én tanácsom: Használjatok ki minden lehetséges alkalmat a dolgok kipróbálására, hagyjatok magatoknak időt! A projeknap nélkül nem tudnám a színtípusomat, kiengedett hajam lenne konty nélkül, amit folyton piszkálnék, magamra erőltetnék egész napra egy magassarkút, és… és a többiről majd legközelebb! 😉

Addig is olvassátok az EgyKisFlanc többi cikkét! 😉

Petra élővirágos hullahopp dekorral

Petra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció