Bemutatjuk: Classy – Budapest Mozgó Manikűr Szalonja

#Brideday bejegyzés sorozatunk szolgáltatói közül az első bemutatkozó Gallai Kata, a Classy – Budapest Mozgó Manikűr Szalonja tulajdonosa.

Classy - Budapest Mozgó Manikűr Szalonja - referencia

Mit szeretnél megosztani magaddal kapcsolatban az Olvasókkal?

Vállalunk szépség rendezvényeket, többek közt esküvők előtti manikűr-pedikűr partikat háznál Budapesten és Pest megyében. Így nincs macera, hogy ki milyen szépségszalonba menjen, melyik nap, és hogy az összhatás meglesz-e az esküvőn. A menyasszony, vőlegény, koszorúslányok és örömanya kezei lábai egyszerre megszépülhetnek egy közös összejövetellel egybekötve.

– Mióta foglalkozol a körmök szépítésével?

Én 2oo9 óta foglalkozom kezek és lábak szépítésével. Majd 3 éves londoni munkásságom alatt sajátítottam el a mobil manikűrözés fortélyait és technikáit.
Így mikor hazaköltöztünk, biztos voltam benne, hogy egy ilyen mozgó körömszalont fogok létrehozni, ami külföldön manapság igen nagy népszerűségnek örvend.

– Mit tartasz a legnagyobb kihívásnak a szakmádban?

Mindenképpen a mobilitás kihívás a szakmában, mert nem olyan kényelmes, mint egy szépségszalonban dolgozni egész nap. Itt én megyek a vendégeimhez, viszont ezzel nekik biztosítok sokkal nagyobb kényelmet, és időt is tudnak így spórolni, mivel nem kell a szalonba oda-vissza utazni.

Nekem fontos, hogy a vendég maximálisan elégedett legyen az eredménnyel, a saját maga egy sokkal jobb verzióját kapja tőlem, ugyanakkor nekem is fontos, hogy én is olyan munkát adjak ki a kezem alól, ami követi a trendeket, és a modern, új technikákat. A köröm trendek jelenleg arra mutatnak, hogy rövidebb idő alatt egyre tökéletesebb munkát adjanak ki a kezük alól a körmösök.  Persze erre vannak továbbképzések, amikre rendszeresen járok.

– Az esküvő előtt mennyivel érdemes elkezdeni foglalkozni a manikűr/pedikűr/körömdíszítés kérdéskörrel? 

Az esküvőre készülődés alatt szerintem mindenkinek fontos, hogy minden szempontból tökéletes legyen a nagy napon, és az ezzel járó stressz és rohanás minél kisebbre legyen csökkentve. Ilyenkor olyan kevés az idő, sok a tennivaló, a végén már kapkodásba fulladhat a készülődés.

Én azt javaslom, hogy a körmök eltervezését körülbelül másfél hónappal az esküvő napja előtt kezdjük el kigondolni, mert akkor már megvan a ruha, a kiegészítők és a dekoráció színei is.  Ha ezekkel szeretnénk összhangba hozni kezünket is, akkor már egy alap koncepció rendelkezésre áll a körmös részére. A köröm mintát a menyasszony is előre kiválaszthatja, a Pinterest például tele van gyönyörű esküvői köröm mintákkal, az egészen egyszerűktől kezdve az extravagáns díszítésekig.

– A menyasszonyi köröm elkészítésekor mik a legfontosabb szempontok? (Kéz alakja, bőrszín, ruha színe, ruha stílusa, a menyasszony stílusa, személyisége, lakk, gél lakk, műköröm….)

Az, hogy milyen legyen a köröm formája, azt azért nagyjából mindenki megvan, hogyan szereti. Bár vannak olyan kéz és ujj formák, amihez a kocka, vagy a mandula áll jobban. Rövidebb ujjak, kis kéz esetében a mandula a jobb választás, hosszú ujjak, szabályos körömágy formánál a kocka köröm szép. A hegyes hosszú körmök, kicsit extrémebbek, ezek nyújtják a kezet. De mind  a köröm formáját, a színeket, és a díszítéseket illetően egy jó körmös tud sok hasznos tanácsot adni. És általában ha nem sikerült mintát választani, akkor az igények megbeszélése után egy kreatív manikűrös nagyon szép mintákat tud megfesteni.

– Ha valaki a hétköznapokon nem lakkozza a körmeit, mit tanácsolsz neki a menyasszonyi köröm megálmodásakor?

Ha a mindennapokban nem szokta lakkozni a menyasszony a körmét, vagy nincs műkörme, akkor én egy szép és természetes hatású gél lakk manikűrt ajánlanék neki. Ez 2 hétig tart, nem lesz a parti alatt semmi baja.
Viszont ha valami mást szeretne, egy enyhén meghosszabbított műköröm is szépen mutathat a kezén, amit ha szeretne, utána szakember el is távolíthat 3 hét múlva, és a saját körmének semmi baja nem lesz.

– Mi az, ami szerinted a legnagyobb baki egy menyasszony részéről a menyasszonyi köröm kapcsán?

Szerintem nagy baki azt elkövetni, hogy egy például szerény és természetes megjelenésű menyasszony az esküvőjére egy teljesen más stílusú manikűrt készíttet, ami nem illik hozzá, például egy hosszú hegyes műkörmöt. Ezt mindenki észre fogja venni, és lehet, hogy ő se fogja jól érezni magát vele. Nagyon szépek tudnak lenni a hosszú körmök is, de ha nem az ő stílusa, akkor az a nagy napon nem jó választás.

– A Nagy Nap előtt átlagosan mennyivel érdemes bejelentkezni hozzátok, hogy biztos legyen szabad időpont?

(Persze vannak a többinél frekventáltabb időszakok…) Bejelentkezni 1 hónappal előtte érdemes a körmöshöz, és ha például szombaton van az esküvő, akkor csütörtök vagy péntekre kérni egy időpontot. De egy hónappal előtte próba manikűrt is lehet csináltatni, ugyanúgy, mint a smink esetében. Ha még nem jártunk annál a körmösnél,
de ajánlotta valaki, vagy a képeken tetszett a munkája, akkor nagy valószínűséggel be fog válni, de hogy mennyire tartós az amit készít, és hogy élőben is tetszik-e az amit csinál, azt a próba alkalom alatt már meg lehet tudni.

– Mi a legfontosabb tanácsod az esküvőre készülő menyasszonyoknak a kéz- és lábápolással kapcsolatban, hogy a Nagy Napon a legjobb formájukat hozhassák? 

A tanácsaim, hogy a nagy napon a menyasszony a legelégedettebb legyen a kezeivel és a lábaival:
Tudja, hogy kihez megy, legalább már egyszer próbálta a körmöst és tetszett a munkája.
Az esküvő előtti napokra mindenképp foglalja le az időpontját, akár 1 hónappal előre is. A jó körmösök mindig előre be vannak táblázva.
A stílusához megfelelő színt és formát válassza az esküvőjére is.
A pedikűr is ugyanolyan fontos, mint a manikűr. Puha lábakkal, és egy szép, a szandálhoz illő körömlakk is sokat dob a közérzeten.

– A férfiak hogy állnak a manikűr/pedikűr témával? Mennyire jellemző, hogy a vőlegények is igénybe veszik a szolgáltatásotokat a Nagy Napon?

A férfiakkal kicsit más a helyzet. Talán már egyre több az olyan vőlegény aki az esküvőjére megcsináltatja a manikűrt, pedig általában nem szokta. A férfi manikűr megvan 20 perc alatt, tehát nem igényel olyan nagy áldozatot tőlük, de még mindig némi rábeszélést igényel.
Viszont ha kipróbálják, akkor utána biztos hogy rendszeresebben szeretnék, mert jobb érzést biztosít nekik is. Ugyanez a helyzet a pedikűrrel is, egy frissítő pedikűr utáni lábmasszázzsal általában azt szokták mondani, hogy jövök máskor is.

Classy - Budapest Mozgó Manikűr Szalonja
A fotón: Gallai Kata – Classy – Budapest Mozgó Manikűr Szalonja
Fotó: MobilivePhoto
Dekor: EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció
Helyszín: Studio S-Lux

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük