Bemutatjuk: MobilivePhoto

#Brideday bejegyzés sorozatunk következő bemutatkozó szolgáltatója a MobilivePhoto.

MobilivePhoto referncia

-Mi jut eszedbe, ha valaki a munkádról kérdez? Ez számodra hobbi, hivatás, mindkettő?

Eredetileg hobbinak indult, de mondhatom azt, hogy mára már hobbi és hivatás egyben.

-Mi áll közelebb hozzád? Szabadtéri, műtermi, stúdió, vagy egyéb épületben történő fotózás?

Szeretek szabadban, vagy különleges helyszíneken fotózni, mert ilyenkor sokkal nagyobb a mozgástér, és a lehetőség egy egyedi, különleges kép elkészítéséhez, mint egy studióban lévő fotózásnál, ahol fix dolgok vannak.

A feleségeddel dolgozol együtt. Ő miben segít Neked?

Habár Ő csak úgy emlegeti magát, mint „kellékes”, a fotózásoknál a feleségem nagyon sokrétűen működik közre. Többek között segítséget nyújt a kellékek és hátterek kiválasztásában, és különösen az esküvői fotózások során a női szépérzék és az apró részletekre való odafigyelés tekintetében.

-Mennyiben más egy esküvői fotózás, mint más, több órás ünnepek/ alkalmak fotózása?

Minden fotózás 100%-os odafigyelést és tökéletességet kíván meg, és mindenhol fontos a fotóalannyal való összhang kialakítása, megtalálása, de egy esküvő esetében ez hangsúlyozottan fennáll. Itt ha lemaradsz egy fontos pillanatról, az nem megismételhető, viszont nagyon hiányozna az albumból, mikor a Pár visszanézi… Ezen kívül az esküvőt egy felfokozott ünnepi hangulat jellemzi, amit nagyon jó visszalátni a képeken.

-Mennyire elterjedt a Save The Date, illetve a TTD fotózás szerinted? Mi a véleményed ezekről? Kinek javasolnád?

Szerintem a Save The Date fotózás nálunk annyira még nem elterjedt, sokan nem tudják még, hogy valójában mi is az, mint ahogy sokan a TTD fotózást sem ismerik. Úgy gondolom, mindkét fotózásnak megvan a különleges hangulata és a STD fotózás egy remek lehetőség, hogy a fotós és a Pár a Nagy Nap előtt oldottabb hangulatban, időben szabadabban összehangolódjon kicsit.

A TTD fotózást pedig egy frappáns, esküvő utáni levezetésnek tartom, ahol, különleges, kontrasztos képek készülhetnek.
Azt tapasztalom, hogy nálunk még sok esetben a hagyományok és a megszokott dolgok vannak előnyben, ugyanakkor aki bevállalja a fenti két fotózást, biztosan nem bánja meg…

Mi a tapasztalatod a kreatív fotózás kapcsán? Mennyi időt vesz igénybe általában?
Javasolnád, hogy külön napon történjen? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Az esküvői kreatív fotózást mindenképp javasolnám egy külön napon, hiszen az esküvő napján sokszor csak szűkösen marad idő a napi program során a kreatív fotózásra. Ha erre nincs lehetőség, minden párnak azt javaslom, hogy még a szertartások előtt szánjanak rá egy bő másfél órát.

-Mit javasolsz a Jegyespároknak az esküvői fotóik kapcsán?

Az esküvő napja nagyon gyorsan eltelik. A ceremóniák utáni fotózáshoz érdemes egy listát készítenie a párnak, hogy kik azok, akikkel mindenképpen szeretnének közös fotót.
Ha bármilyen különleges elképzelésük van, bátran jelezzék, annál változatosabbak, egyedibbek lesznek a fotóik.

-Kedvenc esküvői fotód?

Nem tudnék kiemelni külön kedvenc esküvői fotót, mert minden esküvőn készül olyan kép, ami a kedvencem lesz az adott párról, ami tükrözi az adott esküvő hangulatát és valamilyen különleges érzelmet ad vissza. 🙂

-Mit élvezel jobban? Kreatív fotózás, készülődés, vendégvárás, szertartások, vagy a lagzi megörökítése? Miért?

Az első perctől fogva minden pillanat megörökítését élvezem…. Ez egy olyan esemény, aminek fotósként „láthatatlanul” is a részese vagyok, minden fontos pillanatánál jelen vagyok, és ahhoz, hogy a képeimmel vissza tudjam adni az esküvő hangulatát, ahhoz fel kell használnom a kreativitásomat.

-Egyedül fotózol. Ez nem hátrány néha? Vannak pillanatok, pl. gyűrűhúzás, fogadalomtétel, … ,amikor esetleg jól jönne, ha két kamera állásból lennének rögzítve a pillanatok…

A munkám során nem érezem azt, hogy hátrány lenne számomra. Kihívásként kezelem, és igyekszem mindig azt a nézőpontot megtalálni, ahonnan a kép majd a legjobban visszaadja a pillanatot.

-Mivel készüljenek a hozzád forduló Párok az esküvői fotózásuk egyeztetése kapcsán?

Egy esküvői fotózás egyeztetésénél elsősorban a kitűzött dátum és helyszín a fontos. Aztán azt is el kell dönteni, mit is szeretne a pár megörökíteni a nagy napból. (Lehetnek különleges kérések, mint pl. a barátok, család közül valakire külön figyeljek, vagy lesz valami különleges része az esküvőnek/ lagzinak, amit mindenképpen szeretnének megörökíteni.) Ami még nekem fontos, hogy tudjam a nap menetét, pl. készülödés, vendégvárás, szertatás, vacsora, nyitótánc, torta és természetesen a kreatív fotózást hova lehet majd betenni.

-Mi az a téma, helyszín, ami (esküvői témától függetlenül) a must have listádon szerepel, és egyszer szeretnéd fotózni?

Tengerparti fotózás. Ha egy esküvővel, vagy TTD fotózással lenne egybekötve, még jobb… 😉

MobilivePhoto
A képen: MobilivePhoto
Dekor: EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció
Fotó: MobilivePhoto
Helyszín: Studio S-Lux

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció