Bemutatjuk: Marta Meisels Jewely

#Brideday bejegyzés sorozatunk újabb bemutatkozója Balkó-Rajnai Krisztina, a Marta Meisels Jewelry tulajdonosa.

Marta Meisels Jewelry ékszerek
A fotón: Marta Meisels Jewelry ékszerek
Fotó: MobilivePhoto

Hogy csöppentél bele az esküvői ékszerek világába? Mióta foglalkozol ékszerekkel?

A különleges ékszerek világa már 18 éves koromban magával ragadott, akkor kezdtem el először saját készítésű fülbevalókat, nyakláncokat készíteni. Mivel a MOME (korábbi nevén Iparművészeti egyetem) csomagolástervező grafikus szakán végeztem, a művészetek mindig közel álltak hozzám.

Pár év reklámgrafikai munkával eltöltött év után kislányom születése hozott nagy változást az életembe. Otthon voltam vele, és hiányzott a kézműves ékszerek világa, így újra elkezdtem saját kedvtelésből ékszereket készíteni. Ezek az egyedi darabok olyan nagy tetszést arattak ismeretségi körömben, hogy arra gondoltam, ezzel fogok foglalkozni. Így született meg az ekitoekszerek.hu webáruház 7 és fél évvel ezelőtt.

Akkor még nem voltak esküvői ékszereink, de a második évtől egyre több vevő érdeklődött különleges karikagyűrűk iránt.
Így elkezdtem az esküvők irányába menni, de már nem én készítettem az ékszereket, hanem felkutattam és kipróbáltam azokat a gyártókat, akik magas minőségben készítettek nekem különleges, alternatív anyagú, megfizethető karikagyűrűket. Azóta nagy tapasztalatra tettem szert a titán, nemesacél és tungsten anyagokból készült gyűrűkkel kapcsolatban, és a kollekciónk is egyre bővült.

Honnan a névválasztás? ekitoekszerek.hu, menyasszonyleszek.hu – Miért a két különböző oldal? 

A legfontosabb a márkanevünk: Marta Meisels Jewelry. Ezen a néven fut karikagyűrű és menyasszonyi ékszer kollekciónk.

Az ekitoekszerek.hu a régi oldalunk, ezt fogja felváltani az új martameisels.hu oldal, ahol a karikagyűrű kollekcióink lesznek láthatóak, egyre különlegesebb és exkluzívabb ékszerekkel. A menyasszonyleszek.hu oldalt pedig a menyasszonyoknak hoztuk létre, hogy szépen, letisztultan csak az esküvői kiegészítőké legyen a főszerep.

Milyen anyagból készült ékszereket forgalmaztok?

Elsősorban alternatív, antiallergén anyagokkal. Karikagyűrűink titánból, nemesacélból, tungsten-karbidból, karbonból készülnek. Menyasszony ékszereink pedig bőrbarát fémötvözetekből, amik nem allergizálnak, és valódi platina vagy arany bevonat díszíti őket.

Kinek ajánlod az ékszereiteket? Tapasztalatod alapján mi alapján döntenek az emberek úgy, hogy nem klasszikus arany karikagyűrűt választanak?

Azok választják leginkább karikagyűrűinket, akik valami másra vágynak, mint a megszokott, valami modernebbre, különlegesebbre. Másrészt nem mindenki engedheti meg magának, hogy több százezer forintot adjon ki egy pár gyűrűre, hiszen azt az összeget el lehet költeni pl. csodás nászútra is, aminek az élménye örökre megmarad. Nekem az a hitvallásom, hogy a karikagyűrű egy csodás szimbólum, jelkép, de nem az anyaga és az ára fogja meghatározni, mennyire lesz boldog a házasság. 😊

Mi a legfontosabb tanácsod a pároknak a karikagyűrű vásárlás kapcsán?

Először is azt tanácsolom, hogy nézzenek körül, tájékozódjanak, próbáljanak fel gyűrűket, és csak saját magukra hallgassanak. Sok párnál még nagy a szülői nyomás, hogy az Ő ízlésüknek megfelelő ékszert válasszanak.
Nyugodtan jöjjenek el hozzánk is üzletünkbe, és mi is megmutatjuk, milyenek élőben a rendhagyó karikagyűrűk!

Mit tanácsolsz a menyasszonyoknak, akik ékszert szeretnének vásárolni a ruhájukhoz?

Az első, és legfontosabb, hogy a ruha már meglegyen, és ahhoz válasszuk ki a hozzá illő ékszert, kiegészítőket. A kiegészítő, mint a neve is mutatja, csak kiegészíti, hozzátesz a viselője szépségéhez, semmiképpen nem uralhatja a menyasszonyt.

Ha viszont ügyesen választjuk ki az egyéniséghez és stílushoz illő fejdíszt, fülbevalót nyakláncot, akkor kiemelheti és még ragyogóbbá teheti az arát a nagy napon.

Boltunkban személyes tanácsadás során együtt is ki tudjuk választani, mi illik legjobban a ruhához és viselőjéhez.

Szükséges időpontot foglalni hozzátok?

Nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 10-18 óra között bármikor lehet jönni, szombatra pedig van lehetőség időpontot foglalni, ha valaki a munkája miatt nem tud eljönni hétköznap.

Karikagyűrűk esetén mennyire divat, hogy a Párok gravíroztatnak a gyűrűre? Mire érdemes gravíroztatásnál odafigyelni? 

Ritkán szoktak kérni dátum és név gravírozást gyűrűinkbe, tíz párból 1-2. Mivel a mi anyagaink nagyon kemények, általában csak a lézergravírozás jöhet szóba.

Amit érdemes figyelembe venni, hogy hosszú idézet nem nagyon fér el egy gyűrűben, illetve nehezen lesz olvasható. Monogram és az esküvő dátuma viszont nagyon szépen egyedivé teheti a gyűrűket.

Legkülönlegesebb kérés esküvői ékszerek kapcsán, amivel találkoztatok és amit teljesíteni tudtatok?

Nem tudom mi számít különleges kérésnek. 😊 Karikagyűrűbe már kértek hit-remény-szeretet motívumot, amit megterveztem, és belegravíroztunk karikagyűrűbe. Kértek egyedi gyémánt foglalást tungsten karikagyűrűbe.

De volt olyan kérés, amit nem tudunk teljesíteni, pl. nagy méretű koronát nem tudunk biztosítani menyasszonynak. 😊

Megtalálhatóak vagytok esküvő kiállításokon?

Az Őszi esküvői kiállításokon (CEWES) voltunk kinn az utóbbi 3 évben, illetve a Wedding Pop-up kiállításon, de idén március 10-én kint leszünk a Sweet Wedding alkalmon is.

Az ékszer egy különleges tárgy, ami ha jól van kiválasztva, nagyon ki tudja emelni az egyéniségünket. Mi a tapasztalatod, mennyire találják el az emberek ezt maguktól? Mennyire fogadnak el tanácsot tőletek?

Ez nagyon változó, nem lehet azt mondani általánosságban olyat, hogy elfogadnak vagy sem.

Egyéniségtől függ. Vannak akik szívesen fogadnak minden szakértői tanácsot, de van, aki határozottan jön, és már tudja mit szeretne, és semmi sem tántoríthatja el tőle.

Olyan tapasztalatunk is van, hogy az anyuka kísérte el leányát menyasszony ékszert választani, akinek nem is volt beleszólása a folyamatba. Az anyuka határozottan megmondta, hogy mit képzelt el leányának. Ilyen esetben nem szoktam kéretlen tanácsokkal ellátni a vásárlót.

Általában meghallgatják a véleményemet, de mindig tiszteletben tartom a menyasszony választását.

Marta Meisels Jewelry
A fotón: Marta Meisels Jewelry
Dekor: EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció
Fotó: MobilivePhoto
Helyszín: Studio S-Lux

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció