Bemutatjuk: Melinda Hairstyle

#Brideday bejegyzéssorozatunk szolgáltatói közül a következő bemutatkozó szolgáltató Melinda Hairstyle.

Csabai Melinda referencia

-Mindig is vonzott a fodrász szakma?

A haj mindig is foglalkoztatott. Kisgyerekként nem volt hosszú hajam, mert anyukám mindig levágta rövidre. Pedig nagyon szerettem volna! Harisnyákat, hálóingeket tettünk fel testvéreimmel a fejünkre hajpótlóként…

Iskolás koromban nővérem haját fontam esténként, hogy hullámos legyen másnapra. Gimnazista koromban pedig a kisebb testvéreimnek. Mindig is imádtam nézni, ahogy egy frizura alakul.

Érettségi után gyógypedagógusnak készültem. Hirtelen ötletként jött, hogy mi lenne, ha fodrász lennék. Ez az ötlet egyre jobban megtetszett, és bár a szüleim nagyon ellenezték a dolgot, én belevágtam. Nem bántam meg! 🙂

-Mi  az, ami legközelebb áll hozzád?

Kedvenceim kifejezetten az esküvői hajak, nem a kontyok.  Van valami plusz bennük.

Mikor a menyasszonyok hozzám jönnek a nagy napjukon, a zsezsgésből jut nekem is. Jó átélni velük a készülődés izgalmát. Szeretem, hogy én is részese lehetek a napnak és hogy én készíthetem el a menyasszonyi frizurát, ami aztán meg lesz örökítve fotó és videó által, majd hosszú ideig megőrzik, nézegetik.  Nemcsak szép, hanem hangsúllyal teli ez az alkotás!

-Az esküvői frizurának nagyon tartósnak kell lennie…

A Pinterest, a Google és hasonlók a hullámos-loknis, leengedett, kicsit feltűzött hajakkal van tele. Valószínűleg azért, mert egy fotózáskor nem a frizura volt a leghangsúlyosabb, hanem az összkép.  Egy hullámos haj elkészítési ideje nem olyan hosszú mint a kontyé. Szépek, de nem olyan tartósak, mint a konty. Sokan nem veszik azt figyelembe, hogy egész nap jól kell a hajnak kinéznie.

Nem szoktam javasolni a leengedett hajat, ha sok tánc, esetleg párás az idő, vagy ha nagy meleg ígérkezik. Egy leengedett haj párás időben szöszös lehet,  melegben melegít, táncolás közben pedig kócolódik, így a lakodalmas fotókon a haj már nem lesz szép. Ellenben egy konty egész este tartós, nincs vele gond, nem kell igazgatni, és az esemény végére is olyan mint az elején.

-Hogy zajlik Nálad a menyasszonyi frizura próba?

A menyasszonyi frizura próba mindig a szalonban zajlik. Esküvő előtt 2 héttel bőven elég. Szeretem, ha hoznak képeket. Az is támpont, ha egy hozott képen egy fonat, egy motívum, vagy a frizurának csak egy része tetszik.

Általában elég szokott lenni egy alkalom a próbára, ami kapcsán én azt szoktam kérni, hogy szánjanak 2 órát. De volt már olyan esetem, ahol két próba volt.

A próba természetesen nemcsak a menyasszonynak, hanem nekem is hasznos. Ott megtapasztalom a haj hosszúságát, rugalmasságát, formázhatóságát. Szeretek egy ilyen próba után agyalni egy kicsit a frizurán, hogy lehetne még tökéletesebb.

-A nagy napon hol vállalod a frizura elkészítését?

A menyasszonyi frizura elkészítése helyszínében rugalmas vagyok. Általában igen feszes a nap programja, így akinek az esküvője messze van a szalontól, inább kiszállást kér. Nekem mindegy, mivel minden eszközt, kelléket tudok vinni magammal. Csak egy csendes helyre van szükségem , ahol a menyasszonyt nem zavarják percenként az aznapi intézkedésekkel.

-A nagy nap végső hajszíne kapcsán mit tanácsolsz?

A Nagy Nap előtt a hajszínt érdemes eldönteni legalább fél évvel. Értem ezt úgy, hogy ne az esküvő előtt egy hónappal akarjon egy szőke hajú fekete lenni, egy vörös barna, egy barna szőke. Árnyalatokon, ha nincs póthaj, lehet az utolsó héten is változtatni. Általában érdemes a hajszínt  ”elintézni” egy héttel az esemény előtt, de aki őszülés miatt festi és hamar látszik a lenövés, annak 2-3 nappal tanácsos a haját befestetni.

-Hajdísz kapcsán mivel dolgozol?

Hajdíszként az élő virágot kedvelem a legjobban.  Van egy plusz bennük, talán a természetességük miatt, amivel hozzátesznek az eseményhez.

Sok kontyom volt már mini rózsával és rezgővel, és nagyon jól szuperáltak! Szeretem  e két virág párosítását,mert nagyon jól mutatnak együtt. Az is jól mutat, ha egy menyasszonyi csokorból visszaköszön egy virág a hajban.

-Melyik menyasszonyi frizurádra vagy a legbüszkébb? Miért?

Legbüszkébb  Kriszta menyasszonyi hajára vagyok.  Krisztának nagyon hosszú, vastag szálú és rengeteg haja van. Igazán nagy kihívás volt egy olyan kontyot alkotnom, ami tartós és nem hatalmas.  Készültek egy tánccal a férjével, ahol volt minden forgás, pörgetés. Hullámcsat nem tudta a haját megtartani, így ki kellett találnom más rögzítő eszközt, és el kellett tüntetnem a haja egy részét, hogy ne legyen a frizura hatalmas.

De a végeredménnyel én is és Kriszta is nagyon meg voltunk elégedve.  A konty elmondása szerint három napig tartott!

Melinda Hairstyle
A képen: Melinda Hairstyle
Dekor: EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció
Fotó: MobilivePhoto
Helyszín: Studio S-Lux

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2024 Minden jog fenntartva!​ EgyKisFlanc Esküvőszervezés & Dekoráció